Arjan van Noord (sr controller & sparringpartner) en Mirjam Lamark (sr HR en vertrouwenspersoon)

In 2011 is thermieq opgericht met als doel ontwerpers toegang te geven tot ervaren, betaalbare en flexibele (van enkele uren per week of maand) professionals op het gebied van HR en financiën. Oprichters, Mirjam Lamark en Henk Noorman, bundelden hun krachten nadat ze eerder samenwerkten bij een ontwerpbureau.

Inmiddels heeft Henk het stokje overgedragen aan Arjan van Noord, senior controller, die thermieq sinds 2013 ad hoc ondersteunt met vragen over rechtsvormen en fiscaliteiten. In 2022 is de keuze gevallen op Arjan om het leiderschap van Henk over te nemen.

Na een jaar van intensieve samenwerking in 2022, trad Arjan in 2023 toe als vennoot en is hij sinds 2024, samen met Mirjam, eigenaar van thermieq. We zijn superblij met Arjan en gunnen Henk veel vrije tijd én plezier met alles wat hij doet, zoals ambassadeur zijn van Nederlandse wijnen met De Oranje Druif.

Onze drive om organisaties fundamenteel verder te helpen is wat ons bindt. We geloven in een gezonde balans tussen werkplezier en resultaat voor zowel directie als medewerkers. Dit vereist helderheid op diverse gebieden, respect en samenwerking. De overgang van het niveau ‘branden blussen’ naar vooruitzien, preventief organiseren en communiceren vraagt zowel om IQ als EQ.

Met ons team adviseren we start-ups, scale-ups en gevestigde organisaties (van bv tot stichting en van vof tot maatschap of eenmanszaak) en steken we operationeel de handen uit de mouwen.

Dankzij onze organische groei tezamen met de klanten die Arjan heeft ingebracht, zijn we dankbaar dat we zo’n 200 ondernemers van diverse pluimage mogen bijstaan. Veel van onze klanten streven naar een betere wereld met hun dienstverlening, iets waar we trots op zijn!

Ilma de Vries (administraties & aangiftes)

Ilma beschikt over een enorme dosis werkervaring die zij heeft opgebouwd als boekhouder en hoofd administratie bij diverse architectenbureau’s. Daarnaast is ze instructeur op vrijwillige basis bij de FNV belastingservice, die leden jaarlijks helpt bij de aangifte inkomstenbelasting. Ilma is precies en aangenaam direct.

Mohammed Setta (administraties & aangiftes)

Als medewerker en zelfstandige werkte Mo 20 jaar in de wereld van logistiek en personenvervoer. In 2017 nam Mo een nieuwe afslag en koos voor  thermieq. Hij wilde meer weten van bedrijfsfinancien. Hij deed sindsdien diverse opleidingen, zoals MBA, Salarisadministratie en Assistent Controller. Mohammed staat graag voor je klaar en heeft (digitale) zaken snel door.

Jacklin Goverde (HR, coaching & vertrouwens-persoon) 

Jacklin werkt op het snijvlak van HR, communicatie en coaching en werkt (net als Mirjam) als gecertificeerd vertrouwenspersoon. Ze schakelt tussen strategie, operatie en training. Samen met Mirjam ontwikkelde zij het MOVE YOUR MIND programma dat voor teams ingezet kan worden. Jacklin heeft een 6e zintuig en een voorkeur voor het echte verhaal.

Diana Williams (administratie & aangiftes)

Met een enorme dosis werkervaring in diverse financieel-administratieve- en controllersfuncties bij grote bedrijven op internationaal niveau, versterkt Diana sinds 2024 ons team. Vanwege haar analytische en kritische blik en haar enorme dosis verantwoordelijkheidsgevoel, trad ze voor haar laatste werkgever op als medebestuurder. Diana spart graag met je over de vragen die je hebt!

Onze historische locatie

In 1872 werd in Amsterdam het eerste spoorwegviaduct van ons land gebouwd van CS richting Haarlem. Al gauw ontstond tussen de bogen een levendige handel. Van laden en lossen tot autoreparaties. Vanaf de jaren ’70 zochten steeds meer dak- en thuislozen beschutting tussen de bogen. Begin jaren ’90 werd besloten de vier sporen uit te breiden tot zes. Op voorstel van verschillende buurtbewoners is toen tevens besloten de ruimte tussen de bogen anders te benutten. Architecten Anke Zeinstra en Tijmen Ploeg maakten een ontwerp waardoor per boog 70 m2 studioruimte ontstaat. Tussen 1994 en 1999 werd het project gerealiseerd. Stadgenoot verhuurt de studio’s sindsdien aan creatieve ondernemingen.

Foto: Kyla Elaine (2018)